Rundvisning i Gabriele Münter-udstillingen

Læs mere om Gabrielle Münter og hendes kunst på Louisianas side.

Det var meget spændende at høre om et mindre kendt kapitel i den tyske kunsthistorie – om maleren Gabriele Münter.
Hendes billeder er blevet udstillet i hele verdenen, selv om hun som kvinde ikke har været respekteret af alle sine kollegaer i hendes samtid.
Hun er ofte blev set i forbindelse med hendes elsker igennem mange år, Kandinsky. Hun har dog udviklet sin helt egen stil og eksperimenteret meget med forskellige stilarter. I Murnau ved Alpernes fod – en lille by i Bayern, der i visse perioder har tiltrukket mange kunstnere – er hendes hus i dag blevet indrettet til museum. Mange af hendes billeder vises dog i Lenbachhaus i München.
Hun har arbejdet i mange lande, bl.a. i USA, hvor hun ikke mindst tog fotografier, noget ikke helt sædvanligt for en kunster i hendes tid – og i Danmark!
Dog eger ingen dansk museum noget af hendes kunst. Den meget omfattende udstilling gav et fantastisk indblik i hele hendes værk.

Torsdag den 7. juni kl. 17.00

Det var en ren hyggetur sammen med medlemmer og venner af Dansk-Tysk Selskab, hvor vi ikke mindst havde fornøjelsen af et gensyn med tidligere bestyrelsesmedlem Inger Humle-Jørgensen og tidligere formand Finn Rowold.

Guide Mette Nielsen på Louisiana ved omvisning i Gabriele Münter-udstilling.
Foto: Iris Christiansen