Hans Christian Post

 

Postdoc Hans Christian Post (pt. ved SDU) har i en længere årrække forsket i byudvikling og historiepolitik med fokus på tyske byer. Som filmdokumentarist har Hans Chr. Post lavet den forskningsbaserede film “Last Exit Alexanderplatz”, der belyser de hidtil uindfriede planer fra 1990’erne om radikalt at ombygge DDR-tidens Alexanderplatz til et Manhattan-lignende business distrikt. Filmen er blevet vist på større og mindre festivaler rundt om i Europa, og den blev senest vist på Akademie der Künste i Berlin.

 

Hans Christian Post

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag den 23. maj 2018

 

Hans Christian Post indledte ganske kort. Han spurgte om publikum (c. 25 personer) havde været i Berlin, om de havde været i Berlin i halvfemserne, og om de forstod tysk. Det var, som man kan regne ud, en smal sag for publikum at svare. Andre ville kalde os et ”meget smalt” publikum, men den slags skal man ikke lade sig gå på af. Vi fik den tyske version af Posts film ”Last Exit Alexanderplatz” med mange smukke og interessante billeder.

Der var glimrende interviews med førende arkitekter, bl.a. Kollhoff, Liebeskind og Kny, som hver især havde ganske forskellige forestillinger om, hvordan Alexanderplatz skulle formes og udvikles efter Murens fald. Hvad man normalt ikke har mulighed for at se, var tegninger, modeller og animationer af ”der Alex”, foruden aktuelle billeder taget fra forskellige vinkler i Berlin.

Filmen, der varede knap en time, gav anledning til en levende diskussion og mange gode spørgsmål.

Om nogle måneder vil det være muligt at se filmen på ”Filmstriben”, og Hans Christian Post giver besked.

Dansk-Tysk Selskab anbefaler filmen på det varmeste.