Waren Sie schon mal in mich verliebt?

fra v. til h: Max Hansen jr., AnnMari Max Hansen, Maximilian Nowka, Rudolf Hild (pianist), Annette Klare (instruktør)

fra v. til h: Max Hansen jr., AnnMari Max Hansen, Maximilian Nowka, Rudolf Hild (pianist), Annette Klare (instruktør)

Dansk-Tysk Selskab og Dansk-Tysk Industri- og Handelsklub holdt deres fælles julearrangement den 6. december i St. Petri Kirkens Christian V. sal under overskriften “Waren Sie schon mal in mich verliebt?”.

Titlen er taget fra en sang af den dansk/tyske kunstner Max Hansen, der levede fra 1897 til 1961. Aftenens optrædende var skuespilleren og kabarettisten Maximilian Nowka fra Berlin, som har specialiseret sig i Max Hansens sange, sammen med pianisten Rudolf Hild og forestillingens instruktør Anette Klare. Deres besøg var støttet af den Tyske Ambassade. To af Max Hansens børn, skuespillerne Ann-Marie Max Hansen og Max Hansen jr. deltog også i arrangementet.

Max Hansen havde sin storhedstid i 20ernes Tyskland, hvor han er født og opvokset. Han optrådte med stor succes i operetter og revyer, men måtte i 1933 på grund af sine Hitler-kritiske sange og sin jødiske baggrund forlade Tyskland, først til Wien, senere til Danmark og til sidst til Sverige. Efter krigen vendte Max Hansen tilbage til Danmark.

Maximilian Nowka fortolkede Max Hansens sange og livshistorie smukt og med stor indlevelsesevne. Efterfølgende talte Maximilian Nowka med Ann-Marie Max Hansen og Max Hansen jr. om deres far, med sproglig assistance fra Dansk-Tysk Selskabs formand Steen Bille. Samtalen afrundede billedet af den til uret mere eller mindre glemte store kunstner. Det var en bevægende oplevelse at overvære Maximilian Nowkas interpretation af Max Hansen og mødet mellem ham og Max Hansens børn.

En vellykket aften, der blev kvitteret med stor applaus af de mange tilstedeværende.

Maximilian Nowka

Maximilian Nowka

Støttet af: