Tom Buk-Swienty

Forfatter, historiker

Det ensomme hjerte

Fortællingen om en tysk soldats odyssé i 2. verdenskrig og hans drøm om at blive dansker

Tom Buk-Swienty

“Jeg er et ubetydeligt barn af det 20. århundrede, der uden at ville det skulle blive vidne til mange mærkværdige, grusomme og skønne hændelser…”.

Således indleder Hans Horn sine erindringer om opvæksten i 30ernes Tyskland, nazificeringen, krigen, om den uundgåelige indkaldelse, overlevelse – om at ville livet. Efter krigen emigrerede Hans Horn til Danmark mærket for livet. Her blev han praktiserende læge og boede frem til sin død i 1989. I en sen alder nedskrev Hans Horn sine oplevelser, samtidig med at han tegnede og malede både det dramatiske og det skønne, han havde oplevet. Dette enestående, dokumentariske materiale har via Hans Horns børn fundet vej til Tom Buk-Swienty, der i sin nyeste bog ”Det ensomme hjerte” genskaber fortællingen om den unge tysker Hans Horn. Tom Buk-Swienty, der tidligere af Dansk-Tysk Selskab og Dansk-Tysk Industri- og Handelsklub er blevet tildelt Dansk-Tysk Pris, illustrerer sit foredrag med Hans Horns billeder.

Tom Buk-Swienty præsenterede på levende vis Hans Horns tanker og følelser og ikke mindst Hans Horns fantastiske akvareltegninger, som lige så stærkt som ordene gav et indblik i hans følelser og syn på det der foregik omkring ham, politisk og privat.

Tom Buk-Swientys foredrag gav anledning til en levende meningsudveksling bagefter.

Hans Horns søn Thomas deltog også, og det var gribende at høre ham fortælle om sin far og det gode venskab med Tom Buk-Swienty.

Det var en særlig aften for 111 tilmeldte deltagere.