Tyskland globalt 

Verdens blik på Tyskland, Tysklands blik på verden

Jaruplund Sommerkursus 2023 i samarbejde med Dansk-Tysk Selskab

2023 – Tyskland globalt – Jaruplund Højskole

Når der sker noget i Europa eller i EU, rettes alles blikke mod Tyskland. Placeret i midten af geografien med EU’s højeste indbyggertal og den stærkeste økonomi har beslutningerne i den tyske regering og i Bundestag afgørende betydning for alle landene i Europa, ikke kun i EU. Siden Mutti Merkel ikke længere er ved roret, er tysk politik i opbrud. Den nye, tyske regering arbejder nu intensivt med at afvikle den såkaldte Reformstau og få gennemført de nødvendige reformer, der handler om energi, IT og meget mere. Udenrigspolitisk er Olaf Scholz’ ord om Zeitenwende en direkte modsigelse af tidligere tiders mere henholdende udenrigspolitik.

Tyskland er igen blevet landet, der former Europas fremtid.

På ugekurset vil vi diskutere Tysklands blik på verden og verdens blik på Tyskland. Vi møder en historiker, en samfundsforsker, en forhenværende ambassadør i Berlin og en kulturredaktør, der er ”forelsket i Flensborg”. Desuden får vi besøg af en tidligere chefredaktør og af SSW’s medlem af Bundestag. Kurset byder også på tyske sange og tyske film, en byvandring i Flensborg og en tur til Hamborgs mest brogede kvarter, hvor vi afslutter med en kabaretforestilling.

Blandt foredragsholderne er foruden formanden for Dansk-Tysk Selskab Moritz Schramm også Steen Bille, Friis Arne Petersen, Siegfried Matlok, Hans Christian Davidsen, Martin Lorenzen, Karsten Dressø, Thomas Wegener Friis og Frøya Gildberg.

Mandag den 21. august – Søndag den 27. august, 2023
Sted: Lundweg 2, 24976 Handewitt, Tyskland
Entré: Pr. person dobbelt/enkeltværelse: kr. 5.500,-/kr. 5.800,-

Ture til Hamborg og Flensborg er inkluderet.

Tilmeld dig sommerkurset her

Læs mere om det spændende program her: 2023 – Tyskland globalt – Jaruplund Højskole

(Rabat kr. 300 for medlemmer af Dansk-Tysk Selskab.)