Program

AFLYST: Jesper Clemmensen: Afhopperne – fra Holocaust til fanger bag Jerntæppet

Forfatter

Med udgangspunkt i sin anmelderroste bog, ”Afhopperne”, fortæller Jesper Clemmensen den utrolige historie om to tjekkoslovakiske familier, der overlevede Holocaust og senere måtte flygte fra den kommunistiske undertrykkelse. Familiernes flugt over Jerntæppet endte på spektakulær vis i Danmark. Det er en historie om livet i ondskabens regimer i det 20. århundrede, men også en fortælling om at finde en vej ud af mørket. Foredraget er rigt illustreret og byder på nye videoklip med hovedpersonerne – nogle af de sidste overlevende vidner til rædslerne i Theresienstadt og Auschwitz.

Herman Schmid: Foredrag om Paul Celan

Introtekst følger

Onsdag den 27. januar 2021 kl. 19.30
Sted: Christian V Saal, Sankt Petri Kirke
Tilmeld dig her: Tilmelding

Michael Longerich: Dansk og tysk i grænselandet

Sammen med de to elever vil lektor Michael Longerich give et bud på, hvilken betydning samspillet mellem dansk og tysk har i regionen og om grænselandet med rette kalder sig et godt eksempel for andre grænseregioner i Europa.

Ved arrangementet vil 3g’erne Helle Petersen og Nis Breckling fortælle, hvordan det er at være ung i grænselandet. Helle og Nis har bl.a. været med til en plakatudstilling, der opstod i samarbejde med gymnasiet i Niebüll: ”Afstemningsplakater 1920-2020: Fortid-nutid-fremtid”.

Onsdag den 11. februar 2021 kl. 19.30
Sted: Christian V Saal, Sankt Petri Kirke
Tilmeld dig her: Tilmelding

Kirchner og Nolde – rundvisning på Statens Museum for Kunst 

Begge kunstnere er betydningsfulde malere inden for den moderne billedkunst. De spillede en vigtig rolle i den ekspressionistiske bevægelse, der i begyndelsen af 1900-tallet blev berømt for billeder med stærke farver og voldsomme penselstrøg.

Men ekspressionisterne var også kendt for deres interesse for mennesker og objekter fra især Afrika og Oceanien. Og denne interesse blev afgørende for netop Kirchner og Nolde. Udstillingen stiller skarpt på de to tyske kunstnere i årene 1910-18, de sidste år, hvor Tyskland var kolonimagt. Her kan man opleve nogle af Kirchner og Noldes stærkeste kunstværker fra perioden. Og som noget nyt vises kunstværkerne i selskab med etnografiske objekter, som fascinerede kunstnerne.

Onsdag den 24. februar 2021 kl. 17.00-18.00
Sted: forhallen Statens Museum for Kunst
Tilmeld dig her: Tilmelding (max 28 deltagere)

Hans Christian Post: Arkitekturfilm om Dresden

På den ene side eksemplificerer Dresden de ‘blomstrende landskaber’, som alle håbede, den tyske genforening i 1990 ville medføre. På den anden side vidnerbyen om alle de ting, der er gået galt i Tyskland, Europa og verden siden da. 

Gennem interviews med interessenter, byplanlæggere, politikere og kritikere, undersøger filmen de mulige forbindelser mellem arkitektur og politik i Dresden. Den viser, hvordan arkitektur faktisk har bidraget til at bane vejen for den nuværende højreekstreme bølge. Men mere generelt skildrer den en by fanget i smertefulde dilemmaer og blinde gyder i sit fortsatte forsøg på at overvinde en destruktiv og ideologisk ladet fortid, der bare ikke vil forsvinde.

Fredag den 12. marts 2021
Sted: Københavns Universitet
Tilmelding ikke nødvendig

Generelt
Sted

Alle almindelige arrangementer, og når ikke andet er angivet, foregår i Christian V Salen, St. Petri Kirke, Sankt Peders Stræde 2, København

Pris
Hvis ikke andet er angivet, er arrangementerne gratis for medlemmer. Andre betaler 60,- kr.

Afbud
Hvis du skal framelde dig et arrangement brug venligst følgende formular:  Afbud.

Tilmelding
Tilmelding er ønsket for at stille et passende antal stole op. Du finder et link til tilmelding i forbindelse med beskrivelsen af arrangementet.

Medlemskabet

Medlemskabet er gratis for studerende og folk under 25 år! Og ganske fordelagtigt for alle andre.
Læs mere om medlemskabet.

Du kan melde dig ind igennem websiden (helst) eller i indgangen.

Nyhedsbrevet og vores aktuelle program

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende informationer om de kommende arrangementer.
Vi afholder et arrangement ca. en gang om måneden og udsender normalt et nyhedsbrev som reminder i forbindelse med et kommende arrangement. Begge dele kan dog variere.   

Arrangementer annonceres så hurtigt som det er muligt på websiden. Her kan du altid holde dig orienteret og i god tid sætte kryds i kalenderen, og vi anbefaler at du allerede tilmelder sig igennem det formular, som vi linker til ved de enkelte arrangementer.

Dansk-Tysk Snakkeklub

Dansk-Tysk Selskab vil gerne gøre opmærksom på Dansk-Tysk Snakkeklub, som mødes en gang om måneden for at lære hinanden dansk hhv. tysk.Læs mere: Dansk-Tysk Snakkeklub

Indgang til Christian V Salen

Sankt Petri Kirke
Sankt Peders Stræde 2
København

 

 

 

 

 

 

Dansk-Tysk Selskab er en uafhængig forenig, som Sankt Petri Kirke er så venlig at udleje lokaler til
ved mange af Dansk-Tysk Selskabs arrangementer.

 

Læs om:
Andres arrangementer